Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Οδηγός αγοράς για ταμειακές μηχανές

Οδηγός αγοράς για ταμειακές μηχανές

Οδηγός αγοράς για ταμειακές μηχανές

Η ταμειακή μηχανή είναι υποχρεωτική στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, είτε πρόκειται  για καταστήματα, η υπαίθριες λαικές αγορές η εμπόριο μέσω διαδικτύου.   
Μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ μπορείτε να την αγοράσετε με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί είναι φορολογικός μηχανισμός που θα σας εξυπηρετεί περίπου για 2000 ημέρες..  Ναι οι ταμειακές μηχανές έχουν ημερομηνία λήξης!! Μονάδα μέτρησης το ημερήσιο Ζ που εκδίδουμε υποχρεωτικά εφόσον έχουμε πωλήσεις στο τέλος της ημέρας. Ανάλογα την εταιρία  ο αριθμός σήμερα είναι από 1800 Ζ έως 2000 Ζ όπου και  γεμίζει η φορολογική μνήμη της ταμειακής.
Υπάρχει και λήξη καταλληλότητας και είναι 4 χρόνια μετά την άδεια έγκρισης από το υπουργείο, και πέραν αυτής μπορεί να αγοραστεί μόνο εάν υπάρχει παράταση, διαφορετικά δεν σας καλύπτει η εγγύηση. Και μιας μιλάμε για εγγύηση επειδή λέγονταν πολλά.. το υπουργείο για αποφυγή παρεξηγήσεων… σχετικά με το χρόνο υποχρέωσε τους κατασκευαστές να αναγράφουν τους ίδιους όρους εγγύησης ασχέτως μάρκας και τιμής για όλες τις φορολογικές ταμειακές μηχανές.
Από τις 17/12/2013 έχουμε νέες ταμειακές μηχανές ηλεκτρονικού ημερολογίου ( μία χαρτοταινία και κάρτες μνήμης) με νέες προδιαγραφές σύμφωνα με το νέο νόμο για on line taxis σύνδεση και αποστολή δεδομένων στη ΓΓΠΣ , έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία σύνδεσης για αποστολή πωλήσεων, έχει γίνει όμως η υποχρεωτική ένδειξη σωστής ώρας της ταμειακής και μέσω σύνδεσης.

Όλα αλλάζουν στις ταμειακές με την νέα απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. ΦΕΚ317/Α.1024/06-02-2020 που υποχρεώνει τις ταμειακές μηχανές σε online 24ώρη σύνδεση με την Α.Α.Δ.Ε. και εκτύπωσης σε κάθε απόδειξη QR CODE .Αυτό θα επιτευχθεί με αναβάθμιση των ταμειακών που λειτουργούν και δεν αποσύρονται. Αυτό σήμερα είναι το βασικό κριτήριο επιλογής νέας ταμειακής,η δυνατότητα αναβάθμισης.
Το επόμενο και κύριο κριτήριο για σωστή αγορά ταμειακής είναι ένα και μόνο ένα, το πόσες αποδείξεις θα κόβετε την ημέρα,  αυτό θα σας οδηγήσει στο ανθεκτικό πληκτρολόγιο, στη φωτιζόμενη οθόνη, στην ταχύτητα, τον εκτυπωτή και στην διάρκεια μπαταρίας εάν θέλουμε φορητή ταμειακή μηχανή.
Όλες οι ταμειακές έχουν περίπου τις ίδιες βασικές λειτουργίες, δεν κάνουν όμως για όλες τις επιχειρήσεις, γιατί στα τεχνικά χαρακτηριστικά και υλικά κατασκευής διαφέρουν ,γι αυτό εξάλλου υπάρχουν και διαφορετικές τιμές.
Η έρευνα αγοράς σήμερα επιβάλλεται, ψάξτε με προσοχή στο internet, επισκεφθείτε εξουσιοδοτημένα καταστήματα πώλησης ταμειακών μηχανών,δείτε επί τόπου την online taxis σύνδεση, προσέξτε για τη σωστή αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ, ζητήστε ολοκληρωμένη προσφορά με προγραμματισμό, παράδοση, επίδειξη και ΦΠΑ και η σωστή σύγκριση (π.χ. άλλο φθηνή & άλλο φθηνιάρικη) θα σας οδηγήσει στην καλύτερη επιλογή, που εμείς στη DGL Electronics μπορούμε να την κάνουμε και την ποιο οικονομική σε σχέση ποιότητας, αξιοπιστίας και τιμής.

   

Οι  7 επισημάνσεις για αγορά ταμειακής μηχανής

Η έρευνα αγοράς για ταμειακή μηχανή αρχίζει συνήθως με το μισθωτήριο και τελειώνει με την έναρξη στην ΔΟΥ

Ο κανόνας της αγοράς ισχύει και εδώ, ότι πληρώνεις παίρνεις, εάν είσαι ενημερωμένος λέμε εμείς στη DGL Electronics,  παίρνεις  το καλύτερο,  στην καλύτερη τιμή.

Mε επτά ( 7 ) απλές επισημάνσεις  θα είστε  έτοιμοι για τη σωστή αγορά ταμειακής, για την επιχείρηση σας, χωρίς καμία τεχνική γνώση.

1η) Δραστηριότητα, είδος επιχείρησης

2η) Νέες ταμειακές μηχανές με σύνδεση

3η) Τμήματα/κατηγορίες – Είδη

4η) Χαρτοταινίες ταμειακών μηχανών

5η) Πληκτρολόγιο – Οθόνες

6η) φορητές ταμειακές μπαταρίας

7η) Ημερομηνία λήξης ταμειακής

 

1η) Το είδος της επιχείρησης και ο  ημερήσιος όγκος  αριθμών αποδείξεων θα σας οδηγήσει στην επιλογή κατηγορίας που ακολουθούν, μικρός αριθμός αποδείξεων; μικρή και φθηνή ταμειακή, μεσαίος ;  μεσαία επώνυμη και στιβαρή κατασκευή, μεγάλος; πολλές πωλήσεις; μεγάλη αυξημένων δυνατοτήτων όπως ταμειακή μηχανή datecs ctr410.

2η) Η ημερομηνία έγκρισης από το υπουργείο πρέπει να είναι μετά τις 17/12/2013 εάν θέλετε νέων προδιαγραφών ταμειακή μηχανή,υπάρχει σχετικό ταμπελάκι πάνω στην ταμειακή και για σωστή σύνδεση on line taxis αναβαθμισμένη από 01/11/2018. Ο εύκολος χειρισμός βασικός παράγοντας, δοκιμάστε το μενού λειτουργιών, κόψτε απόδειξη, ακυρώστε  προηγούμενη καταχώρηση, αλλάξτε χαρτοταινία, δείτε πως βγαίνει Ζ (συγκεντρωτική απόδειξη πωλήσεων) στο τέλος της ημέρας.

3η) Τα τμήματα (κατηγορίες προιόντων) στις φθηνές ταμειακές μηχανές που είναι εμφανή μπορεί να είναι μόνο 3 η 5 κι αν σας καλύπτουν σήμερα αύριο; Επίσης εάν σκέφτεστε πώληση με barcode scanner χωρίς Η/Υ οι μνήμες για είδη ξεκινούν από 200 σε πολλές ταμειακές έως 20.000 είδη όπως οι Ταμειακές Citizen.

4η)Οι χαρτοταινίες των ταμειακών μηχανών υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις ενδεικτικά  όπως 28 χ 30, 28 χ 40, 37 χ 50, 38 χ 70, 44 χ 50, 57 χ 50, 57 χ 70, Datecs ctr 410 (57 x 70 ), ο πρώτος αριθμός δηλώνει το πλάτος που τυπώνεται και ο δεύτερος είναι η διάμετρος του γεμίσματος που σημαίνει όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερες αποδείξεις θα εκδώσουμε χωρίς να αλλάζουμε συνέχεια χαρτοταινία. Σήμερα όλες οι νέες ταμειακές μηχανές δέχονται θερμική χαρτοταινία 57χ50 και κάποιες 57χ70.

5η) Πρέπει να επιλέξουμε με ιδιαίτερη προσοχή το πληκτρολόγιο ανάμεσα σε πολλές μορφές, πλαστικά, αδιάβροχα, αφής,cherry, και μηχανικά όπως η ταμειακή Info carina net plus (ευτυχώς όμως οι διαφορές είναι ορατές με την πρώτη ματιά ) γιατί αυτό θα δέχεται τα περισσότερα χτυπήματα καθημερινά. Ανάλογα  με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε ταμειακή με μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη Dps s710 plus,wisdor dtec100, & με μεγάλη γραμματοσειρά ip cash, datecs ctr100, ή φωτιζόμενο πληκτρολόγιο ics micro.

6η) Οι  ταμειακές για χρήση σε υπαίθριο χώρο πώλησης πρέπει να έχουν άδεια φορητής (το γράφει στο ταμπελάκι που λέγαμε πρίν) και όχι απλά με μπαταρία που λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στα καταστήματα και είναι προαιρετική. (αυξάνει το κόστος)

7η) Οι ταμειακές μηχανές έχουν ημερομηνία λήξης και την ορίζει ο συνολικός αριθμός Ζ  που μπορεί να αποθηκευτή στη φορολογική μνήμη και διαφέρει  ανά  εταιρεία από  1750 Ζ ΕΩΣ  2000 Ζ  όπως η νέα φορολογική ταμειακή μηχανή Sarema XS και όλες οι ταμειακές sarema.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε. Ψάξτε, πάρτε προσφορές και ελάτε να τα πούμε να δούμε διαφορές και να βρούμε μαζί την καλύτερη και οικονομικότερη λύση σε σχέση ποιότητας, αξιοπιστίας και τιμής...


σύγκριση ταμειακών

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο